Ενημερωτικά σεμινάρια από την Creta Recycling – Στειακάκης Δευκαλίων σε σχολεία του Αγίου Νικολάου

Η Creta Recycling, έχοντας ενεργό δράση και πολυετή εμπειρία στον τομέα της ανακύκλωσης, υλοποιεί ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία προκειμένου να προωθήσει τη γνώση σε σχετικά ζητήματα καθώς και να υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και μαθητές να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητα τους με σωστό τρόπο.  

Από τις 9 έως 15 Φεβρουαρίου 2023, ο κ. Λαγουδάκης Θεόδουλος, εκπρόσωπος και υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Γιώργο Βάρδα, επισκέφτηκε δεκατρείς εκπαιδευτικές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δημοτικά σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Αγίου Νικολάου, Ελούντας, Κριτσάς, 1ο Νεάπολης, 2ο Νεάπολης, Σισίου, Καλού Χωριού, Κρούστας και Ειδικό Αγίου Νικολάου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά βίντεο, να μάθουν και να ενημερωθούν μέσα από διαδραστικές διαδικασίες και να ικανοποιήσουν τυχόν απορίες σε θέματα ανακύκλωσης.

Εκπαιδευτικά Διαδραστικά Παιχνίδια
Προβολή Εκπαιδευτικού Βίντεο

Στις σχολικές μονάδες γίνεται χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως το χαρτί και το πλαστικό. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και γνώση σε δομές που συγκεντρώνεται όγκος υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια να οδηγούνται τα άχρηστα πλέον αυτά υλικά προς ανακύκλωση και κατά συνέπεια να μειώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Η εταιρεία μας θα συνεχίζει να υποστηρίζει και να ευαισθητοποιεί όπου υπάρχει ανάγκη, καθώς κρίνει απαραίτητο πως με τη σωστή ενημέρωση όλοι μαζί μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την περιβαλλοντική ρύπανση για ένα πιο βιώσιμο πλανήτη.