Η CretaRecycling – Στειακάκης Δευκαλίων αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας Minoika Plastika – Μινωϊκά Πλαστικά Α.Ε.

Ένας πολύ δυνατός συνδυασμός που πιστεύουμε θα καταφέρει να δώσει νέα πνοή τόσο στην ανακύκλωση πλαστικού, όσο και στην προμήθεια πλαστικών κιβωτίων!

Από την 1η Ιουλίου 2023, η εταιρεία Μινωικά Πλαστικά η οποία δραστηριοποιείται 40 χρόνια στην παραγωγής πλαστικών κιβωτίων πολλαπλών χρήσεων ή μίας χρήσης καθώς εμπορεύεται και παλετοκιβώτια, πέρασε στα χέρια του Δευκαλίωνα Στειακάκη και της CretaRecycling.

Η CRETA RECYCLING ιδρύθηκε το 1993 από τον Γεώργιο Στειακάκη και ήταν η πρώτη εταιρεία στην Κρήτη που ασχολήθηκε με την ανακύκλωση χαρτιού και πλαστικού.

Το 1998 το τιμόνι της εταιρείας πέρασε στα χέρια του γιου του, Δευκαλίωνα Στειακάκη, ο οποίος με συνεχή αναζήτηση και παρουσία στον χώρο της ανακύκλωσης κατάφερε να διευρύνει τους ορίζοντες της εταιρείας.

Σήμερα η CretaRecycling διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) Ηρακλείου και έχει την ευθύνη της διαλογής και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών των δυο μεγάλων νομών της Κρήτης, Ηρακλείου και Λασιθίου. Παράλληλα έχει αναλάβει και το ΚΔΑΥ του Δήμου Καρδίτσας που εξυπηρετεί Καρδίτσα και Τρίκαλα  και του Δήμου Λάρισας.

Η εταιρεία ΜΙΝΩΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, με 24ωρη πενθήμερη παραγωγή πλαστικών κιβωτίων, έχει τη βάση της στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης με δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα. Για την κατασκευή και παραγωγή των κιβωτίων η εταιρεία αξιοποιεί πρωτογενές υλικό πρώτης κατηγορίας καθώς και ποσότητα ανακυκλώσιμου υλικού. Η εταιρεία προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, υλοποιεί συνεχώς ποιοτικούς ελέγχους με αποτέλεσμα το παραγόμενο προϊόν να είναι άριστης ποιότητας και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών της.

Πρόσφατα εκπρόσωποι από την Creta Recycling και τα  Minoika Plastika – Μινωϊκά Πλαστικά Α.Ε.  συμμετείχαν στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου η οποία υλοποιήθηκε στις 26-31 Ιουλίου 2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου η δεύτερη (Μινωικά Πλαστικά) γιόρτασε τα 40 χρόνια λειτουργίας της.

Οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ενώνουν τις δυνάμεις τους για κάθε δυνατή εξέλιξη και βελτίωση.